Waterscouting is een specialisatie binnen Scouting Nederland. Wat maakt waterscouts nu zo anders dan andere scouts is waarschijnlijk de vraag die als eerste bij je opkomt. Waterscouts onderscheiden zich omdat ze naast de gewone scoutingactiviteiten eigen boten hebben waarmee ze zeilen en roeien. Heb je nog nooit gezeild of geroeid? Geen probleem, dit leer je gewoon bij ons.

Naast de wekelijkse opkomsten hebben wij ook een aantal kampjes in het jaar. Deze kampjes duren meestal 2 dagen en zijn vaak gekoppeld aan een thema of insigne. De absolute knaller van het jaar is natuurlijk het zomerkamp. Het zomerkamp duurt een week. Een geweldige week vol met roeien, zeilen, hiken, zwemmen, tochten en heel veel lol.

Scouting Sint Joris heeft dolfijnen voor jongeren in de leeftijd 7- 11 jaar. De Dolfijnen varen op de asterdplas met kano's en optimisten

Sinds september 2014 hebben wij bij Scouting Sint Joris ook waterscouts in de leeftijd 11 - 15 jaar. Inmiddels zijn er ook twee vletten aangeschaft . Op 11 juli hebben wij onze ligplaats bij het Haven Eiland in de buurt van de Belcrum haven in gebruik genomen. Het is de bedoeling dat de waterscouts gaan varen op de Mark.

Wat we nog meer doen? Kom vooral een paar keer langs om mee het zelf te ervaren.Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.