Bestuursleden

Renee – voorzitter

Op mijn 12e ben ik op scouting gegaan en daar doorgegroeid van jeugdlid naar leiding. Sinds mijn 18e geef ik leiding aan diverse spektakken en sinds mijn 21e vervul ik een bestuursfunctie. Scouting staat voor mij voor een leuke hobby waar je elke keer wordt uitgedaagd om nieuwe dingen te leren en jezelf te zijn. Sinds 2011 ben ik met trots de voorzitter van deze groeiende en bloeiende vereniging en bewonder ik de groei die wij als verenging hebben doorgemaakt. Als voorzitter houd ik mij vooral bezig met de kwaliteit van het spelaanbod, het werven en binden van vrijwilligers en het maken van het beleid binnen de scouting. En het beheer en onderhoud van het pand en het materiaal. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de (jeugd)hulpverlening, waar ik op een andere manier probeer het beste uit jongeren te halen.

Monica – secretaris

Ik ben Monica, de secretaris van deze mooie en gezellige club. Ik ben in Lisse gestart met scouting vanaf mijn 9e. De kabouters, de gidsen, de explorers en leiding van de bevers en gidsen: ik vond het allemaal even tof. Wat mij nog steeds aanspreekt in scouting, is het leren samenwerken in allerlei situaties op een speelse, gezellige en uitdagende manier. En deze vaardigheden gebruik nu in mijn dagelijkse leven en werk als projectleider bij een gemeente. Mijn dochter is nu 15 jaar en heeft ook het scouting-DNA gekregen.

Inge – penningmeester

Ik ben Inge. Ik woon in Dorst samen met mijn man. We hebben daar samen een B&B. Ik werk als manager bedrijfsvoering bij een grote bibliotheekorganisatie in Oosterhout. Daarnaast houd ik van wandelen, lezen, bakken en reizen. Ik ben al sinds mijn 10e betrokken bij scouting. Eerst was ik kabouter, toen werd ik hulpleiding bij de bevers en vervolgens echt leiding bij de bevers en later de esta’s (welpen). Nu zit ik al sinds een aantal jaar in het bestuur. Als penningmeester zijn mijn voornaamste taken: het opstellen en bewaken van de begroting, het opstellen van de jaarrekening en me bezighouden met algemene bestuurstaken, zoals het werven, binden en ontwikkelen van vrijwilligers, het beheren van het pand, het uitvoeren van onderhoud en het bewaken van de spelkwaliteit.

Angela – ledenadministratie

Toen ik 8 jaar was, ben ik al bij scouting terechtgekomen. Ik heb bij de kabouters, de padvindsters en de rowans/sherpa’s gezeten. Door omstandigheden ben ik toen gestopt. Inmiddels ben ik getrouwd, verhuisd en hebben we 2 zonen gekregen. Toen de oudste 5 jaar was, zijn we weer op zoek gegaan naar scouting. Hij is begonnen bij de bevers en zit inmiddels bij de scouts. Ook onze jongste zit inmiddels bij de scouts. Ik merk dat het scoutingbloed toch blijft stromen.

Ik ben al 9 jaar bestuurslid en doe vooral de ledenadministratie. Ik schrijf leden in en uit, en zorg ervoor dat ze staan ingeschreven bij de juiste speltak. Verder doe ik ook hand- en spandiensten. Scouting is een leuke vereniging, waarbij kinderen veel leren. Ze leren vooral omgaan met elkaar en zorgdragen voor elkaar en de natuur. Ook leren ze zichzelf te redden door onder meer routetechnieken, pionieren en kampvuur maken.

Christian – algemeen lid

Scouting begon voor mij 20 jaar geleden met een simpele vraag: Wil je een weekendje meehelpen bij de bevers? Zoals we inmiddels allemaal weten, bleef het niet bij een weekendje. De afgelopen jaren was ik leiding bij de bevers, de esta’s (welpen) en begeleiding bij de explorers. In 2019 werd ik algemeen bestuurslid. Daarbij komt mijn ervaring met de verschillende speltakken zeker van pas, net als mijn kennis van communicatie. Samen met de andere bestuursleden zorg ik ervoor dat Sint Joris een gezonde vereniging blijft waar leden én leiding het naar hun zin hebben. In het dagelijks leven ben ik freelance tekstschrijver en interview ik mensen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast heb ik met mijn vrouw Inge een gezellige B&B aan de rand van boswachterij Dorst. Ook ga ik graag de natuur in, dichtbij en verder weg.